castellà

Arriba la quarta edició del Festival de la Paraula, un esdeveniment que va néixer per la necessitat de trencar amb la soledat que aquesta feina ens imposa. En el camí han aparegut moltes complicitats i s’ha generat molt més que dos dies de contes.

Gràcies al Festival de la Paraula una sèrie de persones, interessades en les paraules, ens hem posat en contacte i hem generat dinàmiques que afavoreixen la programació, la millora en el treball, la repercussió del nostre treball, el contacte entre els que estem a la pràctica i els que fan investigació...

IVParaula car

El Festival de la Paraula no és un Festival de contes a l’ús, és més una trobada de persones interessades amb els contes i la narració, però també amb la poesia i la música. Un espai d’aprenentatge comú, en el que professionals, iniciats i interessats en les paraules ens trobem i compartim un cap de setmana.

Aquest any compartirem un taller d’Empar Claramunt titulat Contar amb objectes. El dissabte al matí farem que culleres, forquetes i altres estris agafen vida, aprendrem com ajudar-nos dels objectes quotidians per a contar històries.

Francesc Gisbert i Victor Labrado, dos escriptors de ben reconegut prestigi, dos recopiladors i divulgadors del nostre bagatge cultural, dos compares ben avinguts, dos Romancers amb majúscula, ens sorprendran amb les seues històries. Aquests dos professors ens ajudaran a inventar una rondalla, seguint l’esquema tradicional i ens en contaran un cafís.

Feia temps que volíem escoltar les històries de Fèlix Albo a la xicotet capella dessacralitzada de la Riera d’Àgres, aquest any totes i tots els que es queden fins tard el dissabte tindran la sort d’escoltar a aquest mag de les paraules.

Món Mas ens acompanyarà el diumenge de matí contant i encantant a públic familiar. Aquesta divertida narradora vindrà des del Vallés per a encandilar-nos amb les seves històries.

Diània TV i la Coordinadora d’Escoles en Valencià de l’Alcoià-Comtat, junt amb el Festival posen en marxa Videorondalla, un espai en el qual tots podran contar rondalles que s’enregistraran en vídeo i que serviran de material didàctic per a les escoles.

Josep de LLuerna teatre tancarà el Festival amb el seu espectacle: Marionetes i titelles. Aquesta companyia porta en actiu des de l’any 1989, contant a través de les titelles i experiementant nous llenguatges.

Per a acabar, i com ja és habitual tindrà lloc una Jam musical. La Jam dels “Huits i els nous” a casa nostra fem servir aquesta frase per a referir-nos als que estan fora de joc. Tots els músics assistents encapçalats per Dani Miquel, tocaran els seus instruments per acomiadar-nos amb molta marxa.

Almudena Francés

IVParaula prog