castellà

El De Fàbula va sorgir de la mà de l’associació impuls-art en l’any 2006 com a iniciativa d’Ivet Vilar, arribada d’un viatge per Colòmbia on va tenir la sort d’assistir a cinc festivals de narració oral d’aquest país. Per diverses raons l’any 2009 va tenir lloc la quarta i última edició del festival, o això semblava.

“De Fàbula” Festival de Narració Oral del Baix Montseny, es reinicia  en aquesta cinquena edició de la mà de La Fontana activitats culturals, integrada per Ivet Vilar i Maite Alepuz.

"De Fàbula" és un festival que pretén portar als municipis del Baix Montseny, una comarca de la província de Barcelona, els contes i les llegendes de la nostra tradició. És un festival que mancomuna diferents poblacions  al llarg de tot el mes de juliol, sent enguany set municipis: Sant Celoni, Gualba, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor,  Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, LLinars del Vallès.

El tema de la present edició serà, precisament,  "el conte de tradició oral". 

És la nostra voluntat poder donar més volada al festival i així portar conta contes i narradors d’altres indrets d’Espanya i del món. Reiniciem amb molt d’impuls i amb el desig de què els espectadors, grans i petits, gaudeixin i tornin a retrobar el gust per les històries contades.

Els espais on es desenvolupa, són espais a l’aire lliure, places o jardins i també com a novetat, hem inclòs el bosc com a decorat ideal per a certes propostes.

L’horari de les sessions serà de tarda i nit. I el públic a qui va dirigit és adult i infantil.

El De Fàbula s’iniciarà el 1 de juliol a Sant Celoni i finalitzarà el 30 de juliol a Santa Maria de Palautordera.

Comptarem amb nou narradors i narradores, incloent-hi la companyia de La Fontana activitas culturals que també presenta una proposta..

A continuació us passem el programa del festival.

 

LaFontana

 

Ivet Villar