castellà

L’any 2017, des d’un ajuntament en van demanar que presentara la factura de manera electrònica… 

–¿I això que és? –vaig preguntar.

–Has d’entrar a la plataforma FACe i seguir les passes que t’indica.

–Val.

Però després de passar-me tot un matí intentant generar una factura en el maleit FACe vaig trucar a l’ajuntament per a dir-los que era incapaç de fer la factura i ells mateix en van  reenviar un correu dient-me que provara a fer-ho mitjançant una web anomenada www.b2brouter.net

Ho vaig fer i va ser meravellós, un amor a primera vista. En vaig registrar a l’opció gratuïta per a provar i vaig poder fer i enviar la meua primera factura electrònica amb èxit. A partir de llavors, b2brouter es va convertir en el meu programa para gestionar les factures electròniques que hauria d’emetre. 

Al principi alternava el sistema de facturació que utilitzava normalment amb b2brouter per a les factures per via telemàtica, però veient que cada vegada s’imposava més la factura electrònica, en vaig passar al pla professional (de pagament) que costa cent euros l’any i te moltes més possibilitats. Ara faig totes les meues factures per la plataforma.

Es fàcil d’utilitzar, clar i intuïtiu, personalitzable per poder adaptar-lo a les teues particularitats, puc fer pressupostos, permet enviar las factures signades amb el meu certificat digital o amb signatura delegada, et va informant dels canvis d’estat que es van produint a les factures enviades i si tinc qualsevol dubte, escric al departament de suport i tinc la resposta el mateix dia o al dia següent a molt tardar.

A més a més en el el canal de YouTube podeu trobar nombrosos vídeos explicatius. 

Sempre que surt el tema de la factura electrònica i la seua dificultat jo recomane que proven b2brouter.net 

Hi ha d’altres programes para poder fer les factures electròniques i la majoria de caixes i  bancs també ofereixen el servei però jo estic tan content amb aquest que no els he provat. Us deixe alguns enllaços:

Quan et familiaritzes un poc veus que, a més, es molt pràctic ja que amb un sol click la factura arriba al seu destí sense tenir que estar pendent de registres, correus, horaris i totes eixes coses que ens compliquen molt la paperassa.

Espere que aquesta breu entrada us ajude a perdre la por a la factura electrònica.

Blai Senabre Ribes