castellà / anglès / basc

D’entre els objectius articulats en els estatuts d’AEDA, se’n troben alguns relatius al fet de donar visibilitat, difusió, divulgació… de l’activitat de la narració oral.

És per això que, per tractar d’aconseguir els esmentats objectius, es crea aquesta pàgina web i s’administren diferents comptes en les xarxes socials: Facebook, Twitter, Llista de contistes i Butlletí mensual. Amb tot, creiem que encara hi havia àmbits virtuals en què la notícia de la paraula dita encara no té prou presència, ens referim, en concret, als dispositius mòbils.

És per això que AEDA ha estat treballant els darrers sis mesos per posar en marxa una APP, aplicació compatible amb Android i amb iOS, que faciliti l’accés a la informació sobre narració oral en dispositius mòbils (smartphones i tauletes tàctils).

APP

Aquesta APP consta de cinc apartats (en la versió inicial) als quals s’hi accedeix directament una vegada s’ha descarregat l’aplicació.

En primer lloc hi ha un menú en què s’hi hostatgen de manera automàtica tots els articles i notícies que es publiquen a l’Inici de la web d’Aeda; ara podràs llegir-los fàcilment des del teu dispositiu mòbil. Cada vegada que un nou article sigui publicat, l’APP t’avisarà (amb una notificació) que hi ha nous continguts i, un cop accedeixis a eixa part del menú, podràs diferenciar quins has llegit dels que estan pendents de llegir.

Un segon epígraf és el dedicat a l’agenda de l’oralitat. La secció d’agenda és una de les més consultades de la nostra pàgina web; és per això que hem decidit facilitar l’accés als seus continguts, tot habilitant el mateix calendari d’events en l’APP. Per defecte, apareixerà sempre l’agenda de la setmana en curs, però pots modificar-ho fàcilment i consultar sense problemes per dia, mes o any. Serà, d’aquesta manera, molt senzill saber si es conten contes prop d’on estàs i tota la informació sobre aquestes sessions.

El tercer ítem és el dedicat a la gent d’AEDA. En aquest podràs informar-te sobre els narradors i narradores que formen part d’aquesta associació i, de manera àgil i senzilla, contactar amb ells.

El quart punt està creat perquè puguis seguir blogs i webs de narració oral. Pots habilitar i modificar les opcions que vulguis seguir d’entre tot el llistat que et proposem; així, d’aquesta manera, podràs saber en qualsevol moment si hi ha nous articles, post, etc., en les pàgines i blogs que t’interessin. Per defecte, es carreguen les vint darreres entrades i cada vegada que hi hagi algun contingut nou publicat en algun dels ítem que segueixes quedarà assenyalat en les notificacions internes de l’APP.

Finalment, el cinquè element d’aquesta APP és un cercador que et permet realitzar cerques sobre temes concrets entre tots els continguts que tenim en la nostra web. Pots realitzar una cerca senzilla per paraules soltes o una cerca més complexa posant entre cometes la frase exacta que vols localitzar d’entre els més de cinc-cents documents que, avui dia, tenim en la nostra web.

Al final d’aquest article pots veure algunes de les pantalles de l’aplicació a tall d’exemple de tot açò que hem detallat.

Aquesta proposta inicial de l’APP compta, a més a més, amb altres possibilitats afegides:

  • Pots compartir els continguts que més t’han interessat directament des de l’aplicació a través del teu Twitter, Facebook, Correu…
  • Si t’abelleix, l’aplicació pot llegir-te les entrades; potser siguis com nosaltres, ens agrada escoltar.
  • La majoria de la informació roman guardada temporalment en el dispositiu mòbil per si vols seguir llegint sense connexió.

Pots buscar en la teua store directament l’aplicació “AEDA Narració Oral” o accedir a aquests enllaços i descarregar-te de manera directa l’APP en Goggle Play Store (per a Android) i Apple Store (per a iOS). Com podràs veure, aquesta aplicació és totalment gratuïta.

Tant de bo et sembli una proposta d’interés i, sobretot, et resulti d’utilitat.

AEDA